Благодарение на напредъка на материалите и техниките, зъболекарите днес имат възможност да избират материала, с който да възстановят фрактурирани и загнили зъби. В резултат на това възстановените зъби изглеждат напълно естествено.

Фотополимерните пломби имат по-добри естетични качества и по-голяма здравина от обикновените полимерни обтурации.
Материалите,които ние използваме за възстановяване на зъбите са на водещи фирми на европейския и американския пазар като: Heraeus Kulzer, GS, Voco, Coltene Whaledent, Bisco, 3M и др.
При по-големи разрушения на зъба могат да се изработят инлеи-обтурации по предварително взет отпечатък. Те притежават по-голяма здравина и може да се изработят от метал или керамика.
Денталният център  разполага с  дентален микроскоп за по-прецизна и видима ендодонтска работа при обработка на кореновите канали, което предотвратява остатъчна инфекция в атипично разположени или допълнителен брой канали.
При дълбоко разрушени зъби, когато се налага премахване на зъбната пулпа ние ви предлагаме съвременни методи на обработка на кореновите канали с измерване на тяхната дължина и прецизно запълване по метода на латералната кондензация. Този метод позволява успешно прелекуване на вече лекувани зъби с налични грануломи или кисти, като предотвратява хирургична резекция на кореновия връх.

Хроничен грануломатозен периодонтит в стадий на резорбция след проведено ендодонтско лечение.

konservativno-03

Ние предлагаме и допълнителен стимул за вашите деца, като цветни пломби за млечни зъби, така лечението за тях се превръща в една детска игра.