Блестящата усмивка е немислима без красиви зъби и здрави венци. Целта на модерната пародонтология е да запази съзъбието в състояние на оптимална функция и комфорт през целия живот на пациента. Основно място в превенцията на пародонталните заболявания заема профилактиката. Един обикновен парондотален преглед ще определи състоянието на венците ви, дълбочината на венечните джобове, наличието на зъбна плака и зъбен камък. Провеждането на клинична орална хигиена включва почистване на зъбния камък, премахване на ретенционни места за отлагане на зъбна плака. Профилактиката може да бъде ефективна, ако е последвана от лична орална хигиена от страна на пациента, съпроводена от активно сътрудничество с денталния лекар.

В дентален център “Св.Иван Рилски” ви предлагаме почистване на зъбен камък, полиране на зъбите с минерализиращи средства, полиране с избелващ ефект.

При необходимост открит и закрит кюртаж, шиниране на разклатени зъби.

Предлагаме извършване на РЕТ тест /ДНК анализ/, изпращан за изследване в Германия за откриване на бактериалните причинители на пародонтита с използване на индивидуално антибиотично лечение.