Пускане на видеото

Никога не е късно да изглеждате и да се чувствате добре!. Днес проблеми като криви зъби, разстояние между зъбите и струпването им във фронталния участък поради липса на място, могат да понижат самочувствието ви. Въпреки че повечето възрастни търсят ортодонта поради козметични причини, много хора се нуждаят от лечение на травматична захапка ,водеща до болки в ставите и увеличаваща се подвижност на зъбите.Струпването на зъби затруднява добрата хигиена и води до възпаление на венците и зъбодържащия апарат. Нашият подход е да се съсредоточим върху изправянето на вашите зъби, така че да се постигне пълна хармония между зъби, челюсти и лице.Навременната ортодонтска намеса не допуска или отстранява появата на зъбно- челюстни деформации и аномалии, води до профилактика на основни стоматологични заболявания. 

Ключова роля за успеха на ортодонтското лечение има мотивацията на пациента и партньорството му с ортодонта. А за най -малките ни ортодонтски пациенти, които използват подвижни апарати от огромно значение е моралната подкрепа на родителите и упражняването на контрол  за носене на апаратите.

Ние ви предлагаме няколко техники на лечение:

ortodontsko-01

Естетични брекети: Ние използваме керамични брекети и брекети от сапфир, втория по твърдост минерал познат на човека.

Метални брекети

Лингвални брекети - невидимото лечение: лингвалните брекети се поставят от вътрешната страна на зъбите и са напълно невидими за околните.Обикновено са метални. Естетиката е отлична.

Clear aligner прозрачни вакуумни шини

Clear aligner прозрачни вакуумни шини - Индивидуалните шини се изработват на базата на прецизен план. Това става възможно благодарение на високи технологии, като шините се заменят в процеса на лечение с цел по-прецизна корекция.
За постигане на желаните резултати трябва да носите вашите шини през цялото време на лечение, освен когато се храните и приемате течности. Ще трябва и да посещавате редовно вашия зъболекар за подмяна на шините, както и за да сте в течение на красивите промени, които настъпват във вашата усмивка.

Пластинки с различна конструкция

Готов снемаем ортодонтски апарат от еластична пластмаса - Решава ортодонтския проблем на вашето дете с 2 до 4 часа дневно носене и през цялата нощ. Прилага се и за насочване на поникващите постоянни зъби в правилната им позиция.

Случаи преди и след ортодонтско лечение

Ортодонтското лечение е възможно на всяка възраст при наличие на здрав зъбодържащ апарат, подържане на много добра орална хигиена и мотивация от страна на пациента. Може да бъде част от имплантологично, протетично, пародонтално или терапевтично лечение. В някои случаи при възрастни пациенти на корекция могат да бъдат подложени само "социалната шестица" - фронталните шест зъба, за повишаване на естетиката и подобряване качеството на живот.

Разбира се най-подходящо е времето за лечение при подрастващите, където при необходимост може да бъде модифициран растежа на челюстите. Много подходящо е и времето на смяна на млечните зъби, когато може да бъде направляван растежа на постоянните в правилна позиция. Тук ключово значение има добрата информираност на родителите, които е добре да доведат детето на първи ортодонтски преглед между 5 и 7 години. Така могат навреме да бъдат предотвратени евентуална травма на новопробилите зъби, блокаж в растежа на челюстите или детето да остане под наблюдение по време на смяна на млечните с постоянни зъби.

Ортодонтско лечение
За деца

Ортодонтско лечение
За въздрастни

Комплексно лечение